Buďte šťastní!

Jsme na prahu nového roku a je na nás, jak ho prožijeme. Každý si přeje být šťastný, spokojený, mít hezké vztahy a žít v hojnosti, ale zároveň si to často blokuje vnitřními postoji a svým jednáním. Chodí do práce, která ho nebaví, tráví čas s lidmi, se kterými si nemá co dát, dělá věci, které po něm někdo chce nebo si myslí, že je musí dělat, zabývá se starostmi místo toho, aby aktivně něco vytvářel, ve volném čase sleduje katastrofické zprávy nebo nekonečné seriály – a život mu zatím proteče mezi prsty…

Jestli bude rok 2017 rokem plným štěstí, radosti a úspěchu, závisí především na rozhodnutí každého z nás. Cokoliv zasejme do svého podvědomí a zaléváme pozitivními emocemi a tím, že si to neustále připomínáme, se jednoho dne stane skutečností.

Je třeba si uvědomit, že na životě je nejdůležitější ho žít – a dovolit si užívat si ho. Najít si priority a těm se věnovat. Najít sama sebe, svou vášeň, rozhodovat se srdcem, dělat to, co cítíte, že je pro vás to pravé. Také se obklopovat lidmi, které máte rádi, se kterými je vám dobře, kteří vás inspirují a obohacují. Nebojovat, ale spolupracovat. Pomáhat ostatním nebo – pokud to není ve vašich silách –  alespoň neškodit. Dělat vše, jak nejlépe dovedete a mít z toho radost. Nenechat se odradit překážkami, brát je jako součást cesty k vytyčenému cíli, ne jako problémy, kterými je třeba se zabývat. Radovat se z každého drobného úspěchu, odměňovat se a oslavovat. Žít svůj sen.

Cokoliv se rozhodnete udělat, ujistěte se, že vás to činí šťastnými.

 10 kroků pro šťastný rok:

  1. Méně se mračte, více usmívejte.
  2. Méně nenáviďte, více milujte.
  3. Méně mluvte, více naslouchejte.
  4. Méně suďte, více akceptujte.
  5. Méně berte, více dávejte.
  6. Méně se strachujte, více jednejte.
  7. Méně spotřebovávejte, více tvořte.
  8. Méně si stěžujte, více se radujte.
  9. Méně se nuďte, více tančete.
  10. Méně váhejte, více žijte!

Život je příliš krátký na to, abychom nebyli šťastní. Ač to může znít divně, šťastní můžete být i když vám někdo umře, i když jste smutní… tak nějak podprahově. Prožívat vnitřní pocit, že jsou věci správně tak, jak jsou, že žijete v souladu se svým vnitřním nastavením a v harmonii se svým okolím.

 

Veronika Měchurová,

autorka Diáře pro radost