Jsou Býci požitkáři?

Býk – Taurus

21. dubna – 20. května

Živel: země, pevné znamení, planeta ranní Venuše – Jitřenka, ženské znamení, temperament melancholický
Archetyp – vzorec chování: umělec, zahradník, zakladatel
Pozitiva: stálost, trpělivost, pracovitost a vytrvalost
Negativa: konzervatismus, zarputilost, panovačnost

Planetární vládci znamení Býka:

Tradiční  vládceVenuše:

Planeta Venuše představuje ženský symbol, lásku, partnerské vztahy, smysl pro harmonii a krásu. Také touhu jedince po luxusu, blahobytu a pohodlí. Představuje také umění a vztah k hmotné rovině a v neposlední řadě erotiku a hravost, zábavu a touhu po věčné mladosti a kráse.

Esoterní  vládce – Vulkán:

Planeta, která má být podle esoterní astrologie teprve objevena, se nachází mezi Sluncem a Merkurem a byla již v minulosti „spočítána“. Podle mytologie je to kulhavý bůh s bystrou myslí, žijící v podzemním království, který přináší hloubku a vhled do životních situací a také se dokáže povznést nad okovy materiálního světa.

Vývojové stupně zrozenců Býka

1. stupeň – základní, nerozvinutý, materiálně orientovaný typ

Býci jsou zemní znamení, proto si cení nejvíce pohodlí a hmotného zajištění. Proto mohou jedinci na tomto stupni   podléhat hromadění materiálních statků a různým vášním – jak v rovině lásky, tak i v rovině uspokojování svých  hmotných potřeb. Bývají to velcí milovníci krásných věcí a gurmáni.  Jestliže dokáže tento typ Býka najít během života rovnováhu, je vyrovnanější a zdravější, jinak může mít problémy v tělesné rovině s vyměšováním, deprese, stravy strachu a úzkosti z nedostatku v materiální oblasti.

2.stupeň – rozvinutý typ

Člověk, nalézající se na tomto stupni je „hledající“ –  začíná zkoumat tajemství přírody. Snaží se nechat v sobě působit přírodní síly, zkouší různé systémy léčení a výživy, uznává přírodu jako sílu vládnoucí viditelnému světu a jeho tělu.  Chápe,  že když si udělá pořádek v duši a bude vyrovnaný, bude se mu dařit na všech úrovních. Na tomto stupni bývá člověk ještě svázaný projevy svého ega a dokáže stále jednat majetnicky, což se může projevovat především v jeho vztazích s ostatními lidmi.

3.stupeň – iniciovaný, zralý typ

Jedinec na tomto stupni poznává, že je schopen stát se pánem přírody, řídit přírodní síly a pracovat s nimi. Umí se ovládat a nejedná destruktivně a sobecky, ale vždy s ohledem na celek, ctí vyšší zákony. Pochopil, že jeho tělo je vybudováno jím samým a je odrazem jeho ducha. Pokouší se žít ve věčné přítomnosti, protože ví, že jen na něm záleží,  jestli dokáže pro sebe, ale i pro ostatní „snést nebe na zemi.“ V oblasti vztahů se jedná o jedince vyspělého a harmonického, který dokáže vytvořit zázemí a domov pro druhé.

Jaký je úkol Býků

Najít v  životě stabilitu, být produktivní a umět si bez výčitek užívat příjemností života. Snažit o nastolení rovnováhy mezi  hmotnou  a duchovní rovinou života. Naučit se ovládat  nižší přirozenost a materiální sklony. Umět nalézt rovnováhu mezi získáním, udržením a opouštěním jak v rovině materiální, tak i v rovině mezilidských vztahů. Být samostatným člověkem, který pochopí, že každý z nás je sám sobě matkou, ale také otcem živitelem i ochráncem.

 Co čeká Býky v tomto roce? Čtěte v Diáři pro radost 2017.

Věra Várady
Autorka se věnuje 20 let poradenství v oblasti osobního rozvoje, astrologii, výkladu tarotu, výrobě osobních amuletů. Více na www.astro-varady.cz nebo www.diva-shop.cz