Lev – moudrý vládce nebo manipulátor?

Lev  – Leo
23. – července – 22. srpna

Živel: oheň, pevné znamení, planeta Slunce, mužské znamení, temperament cholerický
Archetyp – vzorec chování: král, dítě, herec, základní slovo: Já  vládnu
Pozitiva: velkorysost, upřímnost, nadšení
Negativa: samolibost, egoismus, nadřazenost

Planetární vládci znamení Lva:

Tradiční vládce – Slunce

Slunce – představuje základní sílu, energii, také naše sebevědomí, autoritu a také sebe vymezení vůči ostatním lidem. Slunce také představuje naše Já, tedy duchovní jádro člověka, dává nám základní charakteristiku vlastností podle jednotlivých znamení. Ve znamení Lva je tzv. povýšeno, je to nejsilnější postavení z celého zvěrokruhu.

Esoterní vládce – Slunce

V esoterní astrologii je Slunce silovým polem, centrem, z kterého čerpá duše v pozemské rovině energii. Symbolicky je také zdrojem fyzického vědomí a také duševního a duchovního vnímání, centrem, ze kterého plyne životodárná síla pro růst a rozvoj všeho stvoření ve fyzické rovině. Slunce představuje věčný zdroj – božství, ze kterého se vše rodí.

Vývojové stupně zrozenců Lva

1. stupeň – základní, nerozvinutý, egoisticky orientovaný typ

Tito jedinci na základním vývojovém stupni mívají touhu po dobývání, činnosti, tvořivosti, vyjádření sama sebe. Bývají to nezávislé osobnosti, často velmi autoritativní, a ještě velmi sobecké. Chtěli by si užívat jen slunečnou stránku života, a proto se velmi těžko smiřují s prohrami a nedostatečným uplatněním v životě. Tito zrozenci ostatní přitahují jako magnet – jsou to sluneční typy, dokážou rozdávat energii a dobrou náladu. Je-li tomu naopak, mohou se stát silnými protivníky a manipulátory. Mohou ve zvýšené míře tvořit i bořit.

2. stupeň – rozvinutý typ

Tento typ Lva touží po uznání, je ambiciózní a tvůrčí, ale často také plný vášní, pramenící z jeho ohnivé povahy. Ví, co je správné, ale duchovní přerod a vývoj nelze zkrátit a urychlit, musíme projít celou stezkou zasvěcení až ke zralosti. Je velkým nebezpečím tyto procesy v těle urychlovat např. různým cvičením, meditacemi nebo půsty. Nezralí, nevědoucí a především nemilující nemohou třetího „zasvěcujícího“ stupně dosáhnout, protože je božím darem, který přichází vždy v ten  pravý okamžik. Člověk, který je připraven, překročí pomyslný „práh.“  Ale musí zcela odložit vlastní ego, aby došel krystalické čistoty duše.

3. stupeň – iniciovaný, zralý typ

Člověk, třetího stupně dosáhl „sluneční vibrace“, dokázal překročit pomyslnou hranici, a tak již neodráží světlo druhých, tak jako Luna.  Má svou vlastní sílu a vyzařování, on sám je světlem. Není již nástrojem projevení duchovních sil, ale je přímým zdrojem. U těchto zrozenců již došlo k  transformaci k „zasvěcení“ a to nejen na duchovní úrovni, ale i v oblasti  tělesné. A pak se stává člověkem vědoucím, božským… Dílo je završeno a zrozenec může také ukončit svůj vývoj ve hmotném světě.

Jaký je úkol Lvů

Naučit se být přirozenou autoritou, vládnout. Vyjádřit sama sebe, hledat a najít svoje místo na slunci, ovšem ne na úkor druhých. Pomáhat ostatním a nekritizovat ty, kteří jsou slabší a pomalejší. Probudit a využít kreativní stránku lví osobnosti. Dávat ostatním příklad jak se radovat a užívat si života.

Co čeká Lvy v tomto roce? Čtěte v Diáři pro radost 2017.

Věra Várady
Autorka se věnuje 20 let poradenství v oblasti osobního rozvoje, astrologii, výkladu tarotu, výrobě osobních amuletů.  Více na  www.astro-varady.cz   nebo www.diva-shop.cz