Mají Blíženci hlavu v oblacích?

Blíženci – Gemini
21. května – 21. června

Živel: vzduch, proměnlivé znamení, planeta Merkur, mužské znamení, temperament melancholický
Archetyp – vzorec chování: zprostředkovatel, obchodník, informátor
Pozitiva: všestrannost, tolerance a otevřenost, obchodní talent
Negativa: nespolehlivost, přelétavost, upovídanost

Planetární vládci znamení Blíženců

Tradiční  vládce –  Merkur

Tato planeta představuje komunikaci, řeč a písmo, má mnoho společného nejen s komunikací slovní, ale i s komunikacemi ve smyslu dopravy a cest nebo změn. Je symbolem propojování, obchodní činnosti a hraje důležitou roli také v propojování různých skupin lidí. Dále představuje symbolicky nervovou soustavu a cestu k přijetí vyššího Já, vede k moudrosti a sjednocení mysli.

Esoterní  vládce – Venuše

Venuše v tomto esoterním pojetí je oproštěná od nižších pudů a závislostí, duchovní aspekt planety přináší napojení na božský zdroj, touhu být nástrojem božské lásky. Také snahu o nastolení harmonie, spojení polarit a protikladů v jeden celek.

Vývojové stupně zrozenců Blíženců

1. stupeň – základní, nerozvinutý, chaotický a nespolehlivý typ

Lidé na tomto stupni jsou jakoby stále v pohybu. Mají rádi změnu, nesnášejí nudný a statický život. Většinou jsou nervózní, rtuťovití a stále sbírají nové zkušenosti a informace. Mívají mnoho různých nadání a velmi často se snaží pracovat intelektuálně, jsou to tzv. věční studenti. Mohou na druhé působit povrchně, což je proto, že se často orientují na kvantitu informací, zážitků a přátel a ne na jejich kvalitu. Trpí často rychlou změnou nálady, nadšení a optimismus střídají deprese a chmury.

2. stupeň – rozvinutý typ

Tito jedinci se vyznačují živým intelektem, zvídavostí a výmluvností a vynalézavostí. Mají bohatý společenský život, protože ostatní dokážou přijímat bez předsudků, jsou tolerantní a otevření. Bývají inteligentní, a obvykle jazykové nadaní, konverzace s nimi ostatní obohacuje. Umějí vyselektovat ty nejdůležitější informace, které předávají dál. Nemají potíže navazovat nové vztahy a pomáhat druhým lidem v jejich rozvoji. Často jim však jejich „rozpracovanost“ a nesoustředěnost neumožní věnovat pozornost detailům, a tak jim unikají podstatné, jemné a důležité nuance.

3. stupeň – iniciovaný, zralý typ

Blíženci na tomto stupni si plně uvědomují svojí sounáležitost s lidskou rodinou. Dokážou zcela přijímat rozdílnost a přitom jednotu lidské rasy. Jsou plní porozumění, lásky a pomoci druhým lidem. Často organizují různé společenské události, zakládají nadace a spolky pro ty, kteří potřebují pomoc, ať už jsou to lidé v kritických situacích, zvířata nebo příroda. Jsou nástroji spolupráce a bratrství, opravdoví „poslové bohů,“ přinášející ty nejdůležitější informace pro záchranu a vzestup lidstva.

Jaký je úkol Blíženců

Znamení Blíženců zajímá výměna informací, komunikace, pohyb, cesty, zprostředkování. Komunikace je také jejich životním plánem, jakož i třídění a předávání informací ostatním.  Důležité je také pochopení a smiřování protikladů bez povrchního odsuzování.

Co čeká Blížence v tomto roce? Čtěte v Diáři pro radost 2017.

Věra Várady
Autorka se věnuje 20 let poradenství v oblasti osobního rozvoje, astrologii, výkladu tarotu, výrobě osobních amuletů.  Více na  www.astro-varady.cz   nebo www.diva-shop.cz