Síťovka je IN

„Síťovku“ neboli síťovou tašku vymyslel a v roce 1926 začal vyrábět český podnikatel Vavřín Krčil. Nezvyklá taška budila zpočátku u svých prvních zákazníků jistou nedůvěru. Brzy ji ale překonalo pochopení užitné  hodnoty produktu – síťovka je levná, lehká, skladná a nečekaně „nafukovací“ taška, do které se vejde téměř cokoliv. Tak se síťovka stala součástí téměř každé domácnosti a její obliba stále stoupala.

Krčil rozšiřoval produktovou škálu i obchodní záběr. Do prodeje se postupně dostaly síťovky nákupní, vycházkové, loketní, ramenovky, tlumokové, sportovní, síťovky na dámská kola a další. Sám Krčil začal síťovky ještě před válkou vyvážet mimo jiné do Kanady, Francie, Švýcarska, Německa, Rakouska i do Afriky. Po pár letech se začaly (díky Vavřínově nedostatečné patentové ochraně) síťovky vyrábět ve Švýcarsku a v Itálii a za čas doslova zaplavily celý svět. Konec rozmachu ale přinesla válka, znárodnění Krčilova podniku a nakonec… jednorázové igelitové tašky jako symbol pokroku po celém světě.

Novodobá česká historie síťovky se začala psát v roce 2012, kdy se pod vedením zakladatelky Karolíny začal rodit nový brand Česká síťovka s širokou barevnou škálou a stále se rozšiřujícím portfoliem produktů.

Síťovky se šijí ručně podle vlastních registrovaných vzorů a podstatná část i ručně barví. Tvůrci síťovky myslí i na druhé a proto spolupracují s mnoha chráněnými dílnami po České republice. Každá Česká síťovka je originál a  hrdě nese známku  Český výrobek.

V současné době je jejími šťastnými majiteli již bezmála 400.000 spokojených zákazníků. Najdete ji mimo jiné ve vybraných prodejnách zdravé výživy jako je např. Sklizeno, Wine Food Market či Countrylife nebo v menších designových obchodech a módních buticích.

Česká síťovka se pravidelně vyskytuje také na trzích Praguemarket, Mintmarket, Dyzajnmarket, na farmářských trzích na Náplavce či na Dejvickém Kulaťáku ale i na mimo Pražských farmářských trzích či mnohých festivalech.

Pomozte chránit naši planetu a pořiďte si i Vy svoji SÍŤOVKU :-)